top of page

Pall-Ex România, liderul pietei de distributie expres mărfuri paletizate anunță deschiderea noului său Hub Central de ultimă generație, la Săliste, județul Sibiu





Pall-Ex România, lider în soluții distribuție marfuri paletizate, are plăcerea de a anunța lansarea oficială a noului său centru logistic de cross-dock situat în Saliste. Această inițiativă ambițioasă marchează un pas important în expansiunea companiei și în angajamentul său continuu de a oferi servicii logistice de excepție pe piața românească.


De la lansare, in 2011, Pall-Ex a revoluționat conceptul de expeditie expres a marfurilor paletizate si s-a pozitionat ca un nou canal de distributie fizica a mărfurilor pentru producatori, importatori, distribuitori catre clientii lor finali si catre retaileri pana la raft.


O solutie inovativa, care a permis clientilor Pall-Ex sa vanda si sa livreze overnight, cantitati optime de marfa, direct clientilor finali, scapand astfel de intermediari si de stocuri nedorite in lantul de aprovizionare. Un serviciu unic, ce permite incarcarea marfurilor in ziua 1 si livrare la destinatie, in prima parte a zilei urmatoare, performanta neegalata in piata.


Beneficiile au fost imediate, prin livrari precise, la timp, la costuri atractive si in siguranta.


Alte beneficii includ, eliminarea stocurilor/ capitalului blocat in stocuri cu livrare, just in time. Marfa ajunge in siguranta, coeficientul de deteriorare fiind cel mai mic din industrie, sub 0.2% si este asigurata de catre Pall-Ex, la valoarea de achizitie.


Pe langa serviciul intern, Pall-Ex s-a asigurat de extinderea serviciilor sale internaționale, conectând toate rețelele Pall-Ex din Europa. Acest serviciu internațional oferă clienților Pall-Ex posibilitatea de a expedia mărfuri rapid și eficient între țările europene, asigurându-le accesul la o rețea logistică vastă și extrem de bine coordonată.


Investiții și dezvoltare durabilă

Proiectul se desfasoara in 3 etape:

Etapa 1 - se va inaugura o suprafata de 10,600 m pana la finalul lunii iulie, 2024.

Etapa 2 -  inca 2,700 m suplimentari, in 2025

Etapa 3 – alti 3,000 m, ajungand la un total de 16,300 m pana in 2026


Investitia si proiectul continua, in mai putin de 12 luni,  va fi inaugurat si un depozit de logistica.


‘’Vom inaugura anul acesta prima faza, cu o investiție initiala de 9 milioane Euro in infrastructura  si alte 2 milioane investite in echipamente IT, softuri si sisteme de siguranta, în colaborare cu partenerii noștri, Stefano Albarosa si Total NSA, noul hub logistic reprezintă un punct de reper în evoluția sectorului logistic din România. Proiectul, conceput pentru eficiență energetică și sustenabilitate, va include echipamente și tehnologii avansate, care vor contribui la reducerea consumului de energie și a emisiilor de gaze cu efect de seră, optimizarea gestionării și reciclării deșeurilor, precum și utilizarea eficientă a iluminatului și încălzirii. Proiectul isi va continua extinderea logistica cu o investite de catre grup a inca 4,7 milioane de euro.’’ Danor Ionescu, CEO Pall-Ex Romania


Beneficii directe pentru clienții Pall-Ex România prin deschiderea noului Hub Logistic de la Saliste, Sibiu.


‘’Pall-Ex România este mândră să evidențieze beneficiile semnificative pe care noul său Hub Central le va aduce clienților noștri. Deschiderea acestui centru avansat este o piatră de temelie în expansiunea noastră, și o promisiune de îmbunătățire continuă a serviciilor oferite clienților noștri. Acestia s-au putut concentra pe cresterea afacerii si pe calitatea produselor lasand grija aspectelor logistice in seama specialistului Pall-Ex.’’ Danor Ionescu CEO Pall-Ex Romania

 

Beneficiile clientilor Pall-Ex:

-          Retururi

-          Trasabilitate

-          Transparenta online live

-          Retur documente

-          Plata ramburs

-          Cantarirea marfurilor

-          Siguranta manipularii prin verificarea/ ajustarea ambalarii

-          Fiecare palet este fotografiat automat, cantarit si eticheta scanata

-          Reducerea timpilor de tranzit


Prin optimizarea proceselor de cross-docking și a eficienței generale a operațiunilor logistice, noul hub va permite o reducere semnificativă a timpilor de tranzit pentru mărfuri. Aceasta înseamnă livrări mai rapide și mai eficiente, asigurându-vă că produsele ajung la destinație, în cele mai bune condiții și într-un interval de timp optim.


Securitatea mărfurilor

Cu implementarea celor mai recente sisteme de securitate, atât fizice, cât și informatice, Pall-Ex România se angajează să asigure integritatea și confidențialitatea mărfurilor transportate.

Sistemele avansate de monitorizare și control, împreună cu echipa noastră de securitate dedicată, garantează că mărfurile dumneavoastră sunt în siguranță maximă, de la primire până la livrare.


Accesibilitate și flexibilitate

Amplasat strategic lângă Saliste, noul hub logistic facilitează accesul ușor și rapid la principalele rute de transport din România și Europa. Aceasta poziție strategică îmbunătățește flexibilitatea și capacitatea de adaptare la cerințele logistice diverse ale clienților noștri, oferind soluții personalizate pentru fiecare nevoie specifică.


Caracteristici le noului HUB:

Situat pe un teren de aproximativ 269.934 mp, Hub-ul va include: o hală logistică cross-dock, facilități pentru angajați și șoferi, garaj pentru stivuitoare, stație de pompe și clădiri administrative, toate proiectate pentru a sprijini eficient transportul și depozitarea mărfurilor. Infrastructura avansată va asigura o circulație fluidă și acces ușor, cu 70 de locuri de parcare pentru tiruri și 21 pentru autovehicule.

Numar de porti: 50

Sloturi de descarcare: 8, pe 2 linii


Parteneriat și inovație

‘’În colaborare cu partenerii noștri in constructia acestui nou Hub central, Stefano Albarosa CEO AIC Real Estate și Total NSA, suntem dedicați să aducem inovație și excelență în fiecare aspect al serviciilor noastre.

Noul Hub logistic al Pall-Ex Romania este un testament al acestor angajamente, oferind clienților noștri avantajele unor soluții logistice de vârf, concepute pentru a sprijini creșterea și succesul afacerilor lor.’’ Danor Ionescu CEO Pall-Ex Romania


Statement AIC RE

’Colaborăm atât cu Total NSA, cât și cu Pall-Ex de mulți ani și suntem foarte bucuroși că am contribuit la realizarea acestui proiect foarte important. Avem o experienta de peste douăzeci de ani in dezvoltarea de centre logistice, independent dar și in colaborare, și nu avem nicio îndoială că acest proiect va îndeplini și va depăși așteptările atât ale Pall-Ex, cât și ale Total NSA.” Stefano Albarosa – CEO AIC Real Estate


Statement Total NSA ‘’Suntem recunoscători și bucuroși totodată pentru faptul că ni s-a oferit oportunitatea de a colabora cu un jucător colosal în domeniul logistic precum Pall-Ex și că locatia propusă de noi a fost aleasă de către acesta, pentru a dezvolta un nou și puternic hub logistic regional.

Vedem un potențial predictibil și sustenabil in dezvoltarea zonei Saliste/ SIBIU/ ROMÂNIA, situată strategic din punct de vedere al infrastructurii rutiere principale pe culoarul IV european, ca centru logistic important și având un jucător in segmentul logistic atât de important precum Pall-Ex, locatar principal. Ne străduim să satisfacem la cele mai inalte standarde tehnice de calitate așteptările clienților noștri cu proiecte imobiliare personalizate, realizate astfel incat sa se conformeze pe deplin cerințelor acestora.” Nelu Domnariu, Actionar Principal SC Total NSA SRL


Impact social și economic

Deschiderea acestui Hub in Saliste va oferi oportunitatea locuitorilor din zona sa acceseze locuri de munca mai aproape de localitatea de rezidenta.

Acest lucru va avea un impact pozitiv semnificativ asupra comunității, oferind noi oportunități de angajare și acces la tehnologie avansată. Acesta reflectă angajamentul Pall-Ex România față de creșterea organică a afacerii și dezvoltarea comunităților in care opereaza, cu sprijinul autoritatilor locale din zona, cu care am fost si suntem in permanent contact.


Securitate și colaborare

‘’Implementarea unui sistem de securitate cuprinzător, inclusiv paza umană și tehnologii avansate de monitorizare, va asigura protecția infrastructurii, a mărfurilor și a datelor. Parteneriatul cu CEO AIC Real Estate și Total NSA subliniază angajamentul comun pentru excelență și inovație, marcând centrul logistic din Saliste ca fiind cel mai mare hub de cross-dock din România.’’ Danor Ionescu CEO Pall-Ex Romania


‘’Angajamentul nostru pentru calitate, inovație, sustenabilitate și securitate ne poziționează ca partenerul ideal de transport si distributie pentru afaceri de toate dimensiunile.’’ Danor Ionescu CEO Pall-Ex Romania


Concluzie

‘’Deschiderea noului hub logistic de la Saliste este mai mult decât o extindere fizică; este o promisiune a Pall-Ex România de a oferi clienților săi servicii imbatabile, siguranță sporită, eficiență și sustenabilitate. Suntem mândri să marcăm acest moment ca un nou capitol în povestea noastră de succes și să invităm clienții noștri să se bucure de beneficiile directe și imediate pe care această expansiune le aduce.’’ Danor Ionescu CEO Pall-Ex Romania

Comments


bottom of page