top of page

Pall-Ex a inaugurat unul din cele mai moderne hub-uri de logistica din Romania



Pall-Ex Romania, liderul pietei de transport si distributie expres de marfa paletizata, a inaugurat la finalul saptamanii trecute, la Sibiu, unul din cele mai moderne hub-uri de logistica existente pe plan national, prin intermediul caruia pot trece anual peste 1 milion de paleti.

Cross dock-ul este cel mai modern hub al Pall-Ex din Europa si reprezinta un etalon in domeniu, atat in ceea ce priveste eficienta operatiunilor, cat si in ceea ce priveste cantitatea de marfa paletizata manevrata.


Astfel, noul terminal are o suprafata de 6.000 metri patrati si 24 de porti, ceea ce inseamna ca se pot incarca si descarca 24 camioane simultan. Mai mult, suprafetei din interior i se adauga si parcarea de 3.000 mp patrati, destinata exclusiv camioanelor care asteapta sa fie incarcate sau descarcate, pentru o si mai buna operativitate.


Proiectul este unul de amploare pentru Pall-Ex Romania, investitia totala in proiectarea, constructia si dotarea terminalului la cele mai inalte standarde din domeniu depasind 6 milioane de euro.

Beneficiile noului terminal, atat pentru companie si, cel mai important, pentru clientii acesteia, vor fi insa vizibile din prima luna de functionare: capacitatea numarului de paleti manevrati creste de la 2.000 la 3.500 de paleti pe noapte, iar timpul de incarcare si descarcare al camioanelor scade de la 7 la 5 ore.


Suntem mandri de rezultatul muncii noastre din ultimul an: totul a fost schitat, proiectat si realizat in functie de experienta noastra de pana acum in transportul de marfa paletizata. Noul hub ne reprezinta atat ca viziune, cat si ca modalitate de a face lucrurile: serios, la timp, si cu accent pe calitatea serviciilor. Ce ne bucura insa cel mai mult este ca toti clientii care aleg serviciile Pall-Ex Romania vor beneficia de avantajele noului hub asa ca abia asteptam sa punem lucrurile in miscare! Operatiunile vor incepe sa functioneze in noua locatie a Hub-ului la finalul lunii aprilie. ” a declarat Danor Ionescu, CEO-ul Pall-Ex Romania.


Noul Hub gazduieste deasemenea si sediul central al companiei. Angajatii Pall-Ex se vor bucura de un spatiu de birouri modern, cu multe facilitati, in a carui amenajare s-a tinut cont de conceptul de munca colaborativa, in care oamenii sunt incurajati sa interactioneze cat mai mult si sa gaseasca solutii impreuna.


Pall-Ex opereaza dupa un model inovator de business, astfel ca, lucrand in cadrul unei retele cu transportatori si distribuitori locali, livreaza marfuri paletizate in 24-48 ore, pe intreg teritoriul Romaniei. Promisiunea companiei, de a livra nu doar marfuri paletizate, ci si promptitudine, este de peste 98,5% din cazuri, acesta fiind rata de livrari la timp a Pall-Ex Romania.


Totodata, compania detine si cea mai intinsa retea de depozite a unei companii de logistică autohtone, avand 38 de locatii in tara. De la lansarea pe plan national, din 2011 si pana in prezent, Pall-Ex a transportat peste 2 milioane de paleti in Romania si isi propune ca, odata cu lansarea noului hub, sa ajunga la peste 2,7 milioane de paleti pana la finalul anului.

bottom of page