Termeni si conditii Client Plus

 1. Acasă >
 2. Termeni si conditii Client Plus
 1. DEFINITII SI TERMENI

 

Pall-Ex Romania – este denumirea comerciala a S.C. PALLET EXPRESS SRL, persoana juridica de nationalitate romana, avand sediul social in Sibiu, Strada Stefan cel Mare, nr. 197A, avand numar de ordine in Registrul Comertului J32/1100/2011, cod unic de inregistrare fiscala RO17387271.

Membru – partener Pall-Ex Romania care are legatura directa cu clientul si presteaza servicii de transport.

Client – poate fi orice persoana fizica sau juridica care are o relatie contractuala cu un partener Pall-Ex Romania si care a obtinut un cont de acces in platforma ClientPlus.

Utilizator – orice persoana fizica care are varsta peste 18 ani sau persoana juridica inregistrata pe Site, care, prin finalizarea procesului de creare a Contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni si Conditii Generale.

Cont – sectiunea din Site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Clientului transmiterea Comenzii si care contine informatii despre Client si istoricul acestuia in Site (Comenzi, facturi fiscale). Utilizatorul este responsabil si se va asigura ca toate informatiile introduse la crearea Contului sunt corecte, complete si actualizate.

Site – platforma online de introducere a comenzilor, ClientPlus, gazduita la adresa web clientplus.pallex.ro

Partida de marfa/Comanda – Comanda clientului. Reprezinta marfurile de pe un palet sau orice numar de paleti.

Servicii – inseamna prestarea serviciilor de colectare si/sau livrare a Comenzilor/Partidelor de marfa introduse de Client in ClientPlus. Serviciile sunt furnizate de catre Membru, Clientului ca urmare a Contractului incheiat.

Continut – reprezinta:

– toate informatiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;

– continutul oricarui e-mail trimis Clientului de catre Membru prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;

– orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al Membrului, Clientului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;

– informatii legate de Serviciile si/sau tarifele practicate de Membru intr-o anumita perioada;

– date referitoare la Membru, sau alte date privilegiate ale acestuia.

 

Rating – modalitate de exprimare a gradului de satisfactie a unui Client fata de un serviciu. Rating-ul se exprima sub forma de stele, fiecare serviciu putand primi un punctaj de la o stea, la cinci stele. Acest grad de satisfactie va fi asociat intotdeauna review-ului scris de Client asupra unui Serviciu.

Reţeaua Pall-Ex - înseamnă toţi Membri, împreună cu Pall-Ex Romania;

Comentariu – apreciere sau observatie cu scop critic, pe marginea unui Review sau a unui alt comentariu.

Document – prezentele Termene si Conditii.

Comunicari Comerciale – orice tip de mesaj trimis (cum ar fi: e-mail/SMS/telefonic/mobile push/webpush/etc.)  continand informatii generale si tematice, informatii cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ati achizitionat, informatii cu privire la oferte sau promotii, informatii referitoare la Servicii adaugate in sectiunea “Partide de Marfa” precum si alte comunicari comerciale cum ar fi cercetari de piata si sondaje de opinie.

Tranzactie – incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui Serviciu de catre Pall-Ex Romania, Clientului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre Membru, indiferent de modalitatea de livrare.

Specificatii – toate specificatiile si/sau descrierile Serviciilor asa cum sunt precizate in descrierea acestora.

Plata cu 1 click – serviciul de plata prestat de catre procesatorul de plati integrat in Site, pus la dispozitia Clientilor prin intermediul Site-ului in vederea efectuarii unei plati cu cardul on-line.

 

 1. DOCUMENTE CONTRACTUALE

2.1. Prin inregistrarea unei Comenzi pe Site, Clientul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Membrul isi deruleaza operatiunile comerciale.

2.2. Notificarea primita de catre Client, dupa efectuarea Comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.

2.3. Pentru motive justificate, Membrul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea bunurilor (paleti) din Comanda. Daca modifica cantitatea de bunuri din Comanda va anunta Clientul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Membrului la efectuarea Comenzii si va returna suma achitata.

 

 1. POLITICA DE VANZARE ONLINE

3.1. Accesul in vederea efectuarii unei Comenzii ii este permis oricarui Client care indeplineste conditiile de la punctul 1.

Pentru motive justificate Pall-Ex Romania isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Clientului in vederea efectuarii unei Comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Clientului pe Site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel Pall-Ex Romania. In oricare dintre aceste cazuri, Clientul se poate adresa Departamentului de Relatii cu Clientii al Pall-Ex Romania, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor sus mentionate.

3.2. Comunicarea cu Pall-Ex Romania se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta prin adresele mentionate la sectiunea “contact” din Site sau din contractul incheiat cu Membrul. Membrul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

3.3. Pall-Ex Romania poate publica pe Site informatii despre Servicii si/sau promotii practicate de catre acesta, intr-o anumita perioada de timp.

3.4. Toate tarifele aferente Serviciilor prezentate pe Site sunt exprimate in lei (RON) sau in euro (EUR) si nu includ T.V.A.

3.5. In cazul platilor online Membrul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Client, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Clientul.

3.6. Toate informatiile folosite pentru descrierea Serviciilor disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Membrului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

3.7. Dupa efectuarea unui Serviciu, Clientului i se poate solicita inscrierea unui Review legat de Serviciul achizitionat. Solicitarea va fi transmisa catre adresa de email inscrisa de Client in Cont. In acest fel, Clientul contribuie la informarea altor posibili Clienti de pe Site si se implica activ in dezvoltarea de noi Servicii si in detalierea cat mai completa a caracteristicilor Serviciilor.

 

 1. CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA

4.1. Membrul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru Servicii ce tin de onorarea Comenzii, nefiind necesar acordul acestuia. Membrul va fi intotdeauna responsabil fata de Client pentru toate obligatiile contractuale.

 

 1. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA

5.1. Continutul, astfel cum este definit in preambul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusiva a Pall-Ex Romania, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).

5.2. Clientului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui Continut in orice alt context decat cel original intentionat de Pall-Ex Romania, includerea oricarui Continut in afara Site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al Pall-Ex Romania asupra Continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea Continutului, decat cu acordul scris expres al Pall-Ex Romania .

5.3. Orice Continut la care Clientul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta Documentului, in cazul in care Continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre Pall-Ex Romania si acesta, si fara nicio garantie implicit sau expres formulata din partea Pall-Ex Romania cu referire la acel Continut.

5.4. Clientul poate copia, transfera si/sau utiliza Continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile Documentului.

5.5. In cazul in care Pall-Ex Romania confera Clientului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit continut, la care Clientul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe site sau a perioadei definite in acord, conform conditiilor definite, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea Pall-Ex Romania pentru respectivul Client sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.

5.6. Niciun Continut transmis catre Client prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea Pall-Ex Romania si/sau al angajatului/prepusului Pall-Ex Romania care a mijlocit transferul de Continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.

5.7. Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul Document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

 

 1. COMANDA

6.1. Clientul poate efectua Comenzi pe Site, prin adaugarea Serviciilor dorite in Partide de Marfa efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres. Odata validata o partida de marfa, un Serviciu este disponibil conform termenilor contractuali. 6.2. Prin finalizarea Comenzii Clientul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii.

6.2. Prin finalizarea Comenzii, Clientul consimte ca Membrul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de Membru, in orice situatie in care este necesara contactarea Clientului.

6.3. Membrul poate anula Comanda efectuata de catre Client, in urma unei notificari prealabile adresate Clientului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

6.3.1. neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Clientului, a tranzactiei, in cazul platii online;

6.3.2. invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de Pall-Ex Romania, in cazul platii online;

6.3.3. datele furnizate de catre Client, pe Site sunt incomplete si/sau incorecte;

6.4. In cazul in care Clientul modifica ulterior numarul de paleti introdusi in partida de marfa validata, tariful calculat poate suferi modificari conform termenilor contractuali. Pentru diferenta de plata achitata in plus, Membrul va emite o factura de storno si va restitui diferenta catre Client, in contul indicat de acesta. Pentru diferenta de plata in minus, Membrul va emite o factura catre Client de reglare a tarifului initial.

 

 

 1. SERVICII PENTRU CARE NU SE ASIGURA DREPTUL DE RETRAGERE

7.1. Sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contractele de prestări de servicii, după prestarea completă a serviciilor, dacă executarea a început cu acordul prealabil expres al Clientului şi după ce acesta a confirmat că a luat cunoştinţă de faptul că îşi va pierde dreptul la retragere după executarea completă a Contractului de către Membru;

 

 1. CONFIDENTIALITATE

8.1. Pall-Ex Romania va pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura pe care le furnizati. Dezvaluirea informatiilor furnizate se va putea face doar in conditiile mentionate in prezentul Document.

8.2. Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Client cu privire la Comanda/Contract fara consimtamantul prealabil scris al Membrului.

8.3. Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, oferiti Membrului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca Membrul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste informatii, idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul Site-ului. Pall-Ex Romania nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.

 1. COMUNICARI COMERCIALE

9.1. Clientul isi poate modifica optiunile, in orice moment, de la Comunicarile Comerciale primite de la Pall-Ex Romania prin contactarea Membrului sau prin contactarea Pall-Ex Romania  in acest sens.

9.5. De asemenea, pentru imbunatatirea ofertei de Bunuri si Servicii si a experientei de cumparare, vom folosi datele dvs. pentru efectuarea de cercetari de piata si sondaje de opinie. Informatiile obtinute in urma acestor cercetari de piata si a sondajelor de opinie nu vor fi utilizate in scopuri publicitare ci doar in cele mentionate mai sus. Raspunsurile dvs. la cercetarile de piata si sondajele de opinie nu vor fi asociate cu identitatea dvs. si nici transmise catre terți și nici nu vor fi publicate. Puteti obiecta la utilizarea datelor in scopuri de cercetare de piata si sondaje de opinie in orice moment, prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in mesaj sau prin contactarea Pall-Ex Romania.

 

 1. FACTURARE – PLATA 

10.1. Preturile Serviciilor nu includ T.V.A. conform legislatiei in vigoare.

10.2. Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare Comanda. Membrul va emite catre Client o factura pentru Serviciile prestate, obligatia Clientului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

10.3. Membrul va transmite Clientului factura aferenta Comenzii ce contine Servicii vandute de Reteaua Pall-Ex Romania precum şi pentru orice alte plati aferente Comenzii, exclusiv in format electronic, prin adaugarea facturii in Contul Clientului sau prin posta electronica, la adresa de e-mail mentionata de Client in Contul sau.

10.4. Pentru o corecta comunicare a facturii aferente Comenzii, Clientului ii revin obligatiile de a anunta Membrul in cazul in care detaliile de contact ale acestuia sufera modificari.

10.5. Prin aceasta modalitate de comunicare Clientul, accesand Contul si meniul Devize de Plata va detine o evidenta a facturilor emise de Membru, putandu-le salva si arhiva la randul sau in orice moment si in orice modalitate pe care o doreste.

10.6. Prin trimiterea Comenzii, Clientul isi exprima acordul sa primeasca facturile in format electronic prin adaugarea acestora de catre Membrul Pall-Ex Romania in Contul sau prin intermediul postei electronice, la adresa de e-mail mentionata in Contul sau.

 

 1. PRESTAREA SERVICIILOR

11.1. Conditiile de prestare a Serviciilor oferite de catre Pall-Ex Romania se regasesc in contractele incheiate cu Membrul Pall-Ex Romania.

11.2. Clientul va asigura ambalarea corespunzatoare a marfurilor transportate conform Ghidului de Ambalare Pall-Ex Romania, disponibil in platforma ClientPlus si se va asigura de transmiterea documentelor insotitoare catre Membru.

11.3. Membrul va efectua colectarea/livrarea marfurilor la adresele indicate de Client in Comanda.

 

 1. RASPUNDERE

14.1. Membrul se obligă să repare prejudiciul suferit de CLIENT în caz de avariere, pierdere în întregime sau parţială a bunurilor transportate, în limitele prevăzute de Ordonanţa nr. 27 din 31 august 2011 privind transporturile rutiere.

14.2. Bunurile transportate prin Reţeaua Pall-Ex beneficiază suplimentar de asigurarea partidelor de marfă în sistemul Pall-Ex România. Este esenţial ca valoarea reală a mărfurilor transportate să fie furnizată de client (pe formularul de comandă) astfel încât selectarea pragului de asigurare la introducerea partidei de marfă în sistem să se efectueze în mod corespunzător. Informaţii suplimentare şi condiţiile în care se poate accesa această asigurare se regăsesc în Anexa 3 a contractului.

14.3. Reteaua Pall-Ex nu răspunde pentru exactitatea datelor cuprinse în documentele puse la dispoziţie de către CLIENT (de ex. greutatea paleţilor), CLIENTUL având responsabilitatea modului de întocmire şi a corectitudinii acestora şi suportând orice prejudiciu cauzat transportatorului ca urmare a furnizării unor informaţii eronate.

14.4. Niciuna din Parti nu este răspunzătoare pentru pagubele sau pierderile colaterale, speciale sau indirecte (pagube care nu sunt acoperite, în general, nici de poliţele de asigurare). Reteaua Pall-Ex nu răspunde pentru daunele ce ar decurge din absenţa, insuficienţa sau defectuozitatea ambalajului, marcării şi/sau etichetării mărfii, precum şi din lipsa unor informaţii corespunzătoare cu privire la natura sau însuşirile particulare ale mărfii. In cazul returului instrumentelor de plata solicitata de Client, acesta se asigură că la destinaţie există o persoană abilitată să predea soferului, la descărcare, instrumentul de plată completat corect. Reteaua Pall-Ex nu-si asuma raspunderea pentru corecta completare/valabilitatea acestor instrumente de plata, identificarea acestora facandu-se exclusiv dupa seria si numarul instrumentului de plata daca aceste informatii au fost furnizate anterior de catre Client.

14.5. Prin crearea si utilizarea Contului, Clientul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de Cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii Contului, si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.

14.6. Prin crearea Contului si/sau utilizarea Continutului si/sau plasarea Comenzilor, Clientul accepta in mod expres si fara echivoc Termenele si Conditiile Site-ului in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul Site-ului, existenta la data crearii Contului si/sau utilizarii continutului si/sau la data plasarii Comenzii.

14.7. Pall-Ex Romania isi rezervă dreptul de a actualiza și modifica periodic Termenele si Conditiile Site-ului pentru a reflecta orice modificări ale modului si conditiilor de functionare a Site-ului sau orice modificări ale cerințelor legale. Documentul este opozabili Clientilor de la momentul afisarii in Site.  În cazul oricărei astfel de modificări, vom afișa pe Site versiunea modificată a Documentului, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestui Document.

 

 1. SCRIEREA DE REVIEW-URI

 

15.1. Scrierea de Review-uri, de catre Clienti, in sectiunea “Star Rate”. Informatiile inscrise pot fi atat pozitive, cat si negative, si se vor referi la caracteristicile seriviciului prestat de catre Membru.

15.2. In momentul inregistrarii unui anumit Review pe Site, Clientii acorda Membrului o licenta neexclusiva, perpetua, irevocabila, nelimitata teritorial si dau dreptul Membrului de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, distribui si de a afisa acest continut.

15.3. Fiecare Client, in momentul inscrierii de Review in sectiunea Star Rate, se angajeaza sa respecte urmatoarele reguli:

–    sa faca referiri doar la caracteristicile serviciului, evitand informatii legate de aspecte ce se pot schimba (pret sau oferte promotionale);

–    sa foloseasca doar limba romana. Sunt permise si cuvintele sau expresiile care, desi nu sunt considerate romanesti, sunt de larga utilizare in toate mediile referitoare la domeniul respectiv (ex.: mouse, notebook, plug and play);

–    sa utilizeze un limbaj corespunzator, neofensator, fara termeni care pot jigni sau afecta oricare alt Client;

–    sa se asigure de incadrarea corecta a continutului introdus pe Site astfel: orice Review va fi inscris in sectiunea “Star Rate”;

–    sa se asigure ca informatiile introduse de ei sunt realiste, corecte, neinselatoare si in conformitate cu legile aplicabile, respectand astfel inclusiv drepturile altor parti, drepturile de autor, de marca comerciala, de licenta sau alte drepturi de proprietate, publicitate sau intimitate;

–    sa foloseasca aceasta facilitate doar pentru a comunica sau a obtine detalii suplimentare referitoare la un anumit serviciu de pe Site;

–     sa nu furnizeze sau sa solicite, in niciun mod si in nicio masura, date personale (detaliile de contact, informatii despre adresa de livrare sau de domiciliu, numere de telefon, adrese de email, nume si/sau prenume etc.) sau orice alta informatie care poate determina dezvaluirea acestor date personale;

–    sa nu incerce fraudarea serviciilor puse la dispozitie de catre Membru sau sa inscrie Review-uri care sa contina materiale de natura publicitara;

–     sa nu utilizeze Review-ul ca mijloc de comunicare cu Membrul, in acest sens se vor folosi datele de contact ale Membrului.

15.4. Pe langa o evaluarea realista critica, in momentul inscrierii unui Review, Clientul va adauga si un Rating relevant pentru serviciul aferent. Review-urile, impreuna cu Rating-urile corespunzatoare lor, vor influenta Rating-ul general al serviciului. Clientii ce inscriu Review-uri nu pot atasa fisiere foto sau video.

15.5. Cand un Review este semnalat de catre un Client ca avand un continut inadecvat, dintr-o perspectiva strict subiectiva, acest continut este examinat cu atentie de catre Pall-Ex Romania pentru a determina daca incalca Termeni si Conditii Site. Textele introduse sunt eliminate din Site numai dupa examinarea acestora de catre Pall-Ex Romania.

15.6. In cazul in care Pall-Ex Romania constata incalcarea Termenelor si Conditiilor in mod repetat, acesta isi rezerva dreptul de a suspenda posibilitatea Clientului de a inscrie Review-uri in sectiunea “Star Rate”.

 

 1. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

16.1. Te rog sa parcurgi Anexa privind protectia datelor cu caracter personal, care face parte din prezentul Document.

 

 1. FORTA MAJORA

Forţa majoră exonerează de răspundere partea care o invocă. Prin forţă majoră se înţelege un eveniment imprevizibil la data încheierii prezentului contract, şi care este absolut insurmontabil, care face imposibilă executarea în tot sau în parte a prezentului contract. Cu titlu exemplificativ, pot fi considerate cazuri de forţă majoră: evenimentele meteorologice de amploare precum furtunile, inundaţiile, înzăpezirile din zonele aflate pe ruta autocamionului, acte normative cu efect restrictiv apărute după încheierea prezentului contract, accidente rutiere provocate din vina terţilor, fapte ilicite ori penale ale terţilor care pot avea ca efect ieşirea mărfurilor transportate din posesia Membrului reprezentat de şofer (de ex. vătămarea corporală a şoferului urmată de furtul mijlocului de transport; furtul mărfii transportate, etc).

 1. LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

19.1. Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre Membru si Clienti se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente.

 

Anexa privind protectia datelor cu caracter personal

 

Termenii si Conditiile (inclusiv Anexa Termeni si Conditii, Anexa privind Protectia Datelor cu Caracter Personal precum si orice alta anexa) constituie intregul raport contractual dintre Pallet Express SRL, Membru si Client cu privire la prezentarea si prestarea de catre Membru a serviciilor de logistica in transport prin intermediul Platformei ClientPlus.

Termenii utilizati in prezenta Anexa au sensul expus in prezenta Anexa. Termenii scrisi cu litere mari care nu au

fost definiti altfel vor avea sensul care rezulta din Termeni si Conditii. Cu exceptia modificarilor de mai jos, clauzele din

Termeni si Conditii vor ramane in vigoare in intregime.

Avand in vedere obligatile reciproce stabilite in Termeni si Conditii, partile convin ca termenii si conditiile enumerate

mai jos sa se adauge ca Anexa la Termeni si Conditii.

 1. Definitii

1.1 In aceasta Anexa, urmatorii termeni au semnificatiile prezentate mai jos si termenii inruditi trebuie interpretati in mod corespunzator:

1.1.1 "Prelucrare", "Operator", "Operator asociat","Persoană împuternicită de către operator", "Persoană vizată", "Date cu caracter personal” si "Categoriile speciale de date cu caracter personal" au acelasi înțeles ca în Legislația aplicabilă privind protecția Datelor;

1.1.4 "Autoritate de supraveghere" înseamnă: (a) o autoritate publică independentă înființată de un stat membru în temeiul articolului 51 din RGPD; si (b) orice autoritate de reglementare similară responsabilă cu aplicarea Legislaţia privind protecția Datelor;

1.1.5 "Clauze contractuale standard" inseamna clauzele contractuale standard pentru transferul datelor cu caracter  personal catre tari terte care nu asigura un nivel adecvat de protectie, asa cum acestea au fost si/sau vor fi emise de către Comisia Europeană, în conformitate cu prevederile art. 46 alin. (2) lit. (c) RGDP;

1.1.6 „Client” inseamna utilizatorul Platformei ClientPlus care a lansat o comanda pentru achizitionarea serviciilor prezentate si comercializate de catre Membru prin intermediul Platformei ClientPlus;

1.1.7 „Site” aplicatia software, ClientPlus pentru monitorizare servicii transport (on-line) prin intermediul careia Pall-Ex asigura accesul Clientilor la o serie de servicii proprii sau apartinand Membruilor si care cuprinde si website-ul clientplus.pallex.ro si extensiile acestuia.

1.1.8 "Date cu caracter personal ale Clientilor" inseamna datele descrise in Anexa nr.1;

1.1.9 "Incalcare a securitatii Datelor cu caracter personal" inseamna o incalcare a securitatii care duce la distrugerea, pierderea, modificarea, neautorizata sau accesarea neautorizata a Datelor cu caracter personal ale Clientilor transmise, stocate sau prelucrate in alt mod, precum si orice incalcare a sectiunii 5 din prezenta Anexa sau a prevederilor din Termeni si Conditii privind protectia Datelor cu caracter personal ale Clientilor, confidentialitatea sau securitatea;

1.1.10 "Legislatia aplicabila privind protectia Datelor" inseamna Legea nr. 677 din 21/11/2001 pentru protectia
persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, Regulamentul (EU) nr. 679/2016 al Parlamentului European si al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("RGPD"), orice lege care implementeaza RGPD sau reglementeaza protectia datelor cu caracter personal in Romania, precum si orice decizii, ordine, regulamente sau reglementari emise de Autoritatea de Supraveghere sau alte autoritati competente de reglementare si care sunt menite sa protejeze drepturile si libertatile fundamentale ale persoanelor vizate si, in particular, dreptul acestora la intimitate cu privire la prelucrarea datelor, aplicabile in Romania;

1.1.11 "Servicii" inseamnă serviciile care vor fi furnizate de catre Pall-Ex Romania si/sau Membrii in conformitate cu Termeni si Conditii;

1.1.12 "Subcontractant" inseamna orice Persoana imputernicita desemnata de Pall-Ex Romania pentru a prelucra Datele cu caracter personal ale Clientilor;

1.1.13 "Tara Restrictionata" inseamna o tara careia Comisia Europeana nu i-a recunoscut, prin decizie, un nivel de protectie adecvat in sensul art. 45 alin (2) RGPD.

 

 1. Termeni de prelucrare a Datelor

2.1 In cursul executarii Serviciilor, Pall-Ex si Membrul vor prelucra Date cu caracter personal ale Clientilor cu privire
la Persoanele Vizate si pentru scopurile detaliate in Anexa 1, in calitate de Operatori asociati. Aceasta Anexa stabileste responsabilitatile fiecarei Parti in ceea ce priveste indeplinirea obligatiilor prevazute de Legislatia aplicabila privind protectia Datelor, in conformitate cu articolul 26 RGDP.

2.2 Suplimentar fata de prevederile specifice din aceasta Anexa, fiecare dintre Parti isi va respecta toate obligatiile care ii revin in temeiul Legislatiei privind protectia Datelor cu privire la prelucrarea Datelor cu caracter personal ale Clientilor.

 

 1. Personalul Membrului

3.1 Membrul va lua masuri rezonabile pentru a asigura conformitatea cu privire la Legislatia aplicabila privind
protectia Datelor a fiecarui angajat, agent sau Subcontractant care poate avea acces la Datele cu caracter personal ale Clientilor, asigurandu-se in fiecare caz ca accesul este strict limitat la persoanele care trebuie sa acceseze Datele cu caracter personal ale Clientilor relevante, si ca toate aceste persoane.

3.1.1 sunt informate cu privire la caracterul confidential al Datelor cu caracter personal ale Clientilor si cunosc obligatiile Membrului in baza acestei Anexe si a Termenilor si Conditiilor in ceea ce priveste Datele cu caracter personal ale Clientilor;

3.1.2 au participat la cursuri de formare adecvate in legatura cu Legislatia aplicabila privind protectia Datelor;

3.1.3 sunt supuse angajamentelor de confidentialitate sau obligatiilor profesionale sau legale de confidentialitate;

3.1.4 sunt supuse proceselor de autentificare conectare a utilizatorilor atunci cand acceseaza Datele cu caracter personal ale Clientilor.

 

 1. Securitate

4.1 Avand in vedere stadiul actual al dezvoltarii, costurile implementarii si natura, domeniul de aplicare, contextul si scopurile Prelucrarii, precum si riscul cu diferite grade de probabilitate si gravitate pentru drepturile si libertatile persoanelor fizice, Pall-Ex Romania si Membrul vor implementa masuri tehnice si organizatorice adecvate pentru a asigura un nivel de securitate adecvat riscului, inclusiv, printre altele, dupa caz:

4.1.1 pseudonimizarea si criptarea Datelor cu caracter personal ale Clientilor;

4.1.2 capacitatea de a asigura confidentialitatea, integritatea, disponibilitatea si rezistenta continua a sistemelor si serviciilor de prelucrare;

4.1.2 capacitatea de a restabili disponibilitatea Datelor cu caracter personal ale Clientilor si accesul la acestea in timp util in cazul in care are loc un incident de natura fizica sau tehnica

4.1.4 un proces pentru testarea, evaluarea si aprecierea periodica a eficacitatii masurilor tehnice si organizatorice pentru a garanta securitatea Prelucrarii

4.2 Fara a se limita la caracterul general al celor de mai sus si in special la obligatia sa de a stabili oportunitatea oricaror masuri tehnice si organizatorice suplimentare, Membrul va implementa si va mentine masurile tehnice si organizatorice adecvate.

4.3 La evaluarea nivelului adecvat de securitate, Membrul trebuie sa tina seama in special de riscurile implicate de Prelucrare, in special de distrugerea, pierderea, modificarea, dezvaluirea neautorizata sau neautorizata la Datele cu caracter personal ale Clientilor transmise, stocate sau altfel Prelucrate.

4.4 Pall-Ex are dreptul de a trimite o notificare scrisa catre Membru in cazul in care, in mod rezonabil, considera ca masurile tehnice si organizationale ale Membrului trebuie modificate pentru a asigura conformitatea cu Legislatia aplicabila privind protectia Datelor, iar Membrul va implementa aceste modificari fara ca aceasta sa presupuna suportarea vreunui cost din partea Pall-Ex. Notificarea include mentiuni cu privire la modificarile legislative si detalii cu privire la modificari.

 

 1. Subcontractanti

5.1 In ceea ce priveste fiecare Subcontractant, Pall-Ex Romania si Membrul:
5.1.1 va efectua o analiza de tip due diligence adecvata asupra fiecarui Subcontractant pentru a se asigura ca acesta este capabil sa asigure nivelul de protectie al Datelor cu caracter personal ale Clientilor asa cum este cerut in aceasta Anexa incluzand, fara limitare la, garantii suficiente pentru a pune in aplicare masuri tehnice organizatorice adecvate, intr-o maniera care sa asigure Prelucrarea in conformitate cu cerintele RGPD si ale acestei Anexe;

5.1.2 va include in contractul cu fiecare Subcontractant obligatii similare cu cele prevazute in aceasta Anexa in sarcina Membrului cu privire la personalul Subcontractantului, securitatea Prelucrarii Datelor cu caracter personal ale Clientilor si transferurile catre Tari restrictionate;

5.1.3 va furniza catre Pall-Ex, la cererea acestuia, detalii despre categoriile de Subcontractanti si tipurile de Prelucrari de Date cu caracter personal ale Clientilor efectuate de acestia; si

5.1.4 va ramane pe deplin raspunzator fata de Pall-Ex pentru orice neindeplinire din partea oricarui Subcontractant a obligatiilor sale in legatura cu Prelucrarea oricaror Date cu caracter personal ale Clientilor.
5.2 Membrul trebuie sa mentina o lista a Subcontractantilor pe care ii utilizeaza pe intreaga durata a Termenilor si Conditiilor si care Prelucreaza Date cu caracter personal ale Clientilor.

 

 1. Drepturile persoanelor vizate

6.1 Membrul este raspunzator cu privire la asigurarea exercitarii oricarui drept al Persoanelor Vizate recunoscut de Legislatia aplicabila privind protectia Datelor in legatura cu orice Prelucrare a Datelor cu caracter personal ale Clientilor. Aceasta obligatie include, fara a se limita la, furnizarea tuturor informatiilor prevazute la articolele 13 și 14 RGDP, asigurarea Prelucrarii Datelor cu caracter personal ale Clientilor in baza unui temei legal prevazut de catre RGDP, precum si raspunsul la orice solicitare primita de la o Persoana Vizata in legatura cu Prelucrarea Datelor cu caracter personal ale Clientilor.

6.2 In cazul in care Pall-Ex ii va solicita aceasta, Membrul va coopera conform cerintelor Pallex pentru a permite Pall-Ex sa asigure orice exercitare a drepturilor de catre o Persoana Vizata in temeiul oricarei Legislatii aplicabile privind protectia Datelor cu caracter personal ale Clientilor si sa respecte orice evaluare, ancheta, avertizare sau investigatie conform Legislatiei aplicabile privind protectia Datelor cu caracter personal ale Clientilor sau a acestei Anexe.

 

 1. Incalcarea securitatii Datelor cu caracter personal

7.1 Membrul va notifica Pall-Ex cu promptitudine, dar in orice caz in douazeci si patru (24) de ore, dupa ce va identifica o astfel de incalcare si, in masura in care sunt implicate Datele cu caracter personal ale Clientilor, trebuie:

7.1.1 sa descrie natura Incalcarii securitatii Datelor cu caracter personal ale Clientilor, categoriile si numarul de Persoane vizate in cauza, precum si categoriile si numerele inregistrarilor de Date cu caracter personal ale Clientilor in cauza;

7.1.2 sa includa numele si datele de contact ale responsabilului cu protectia datelor al Membrului sau ale altei persoane de contact relevante, de la care pot fi obtinute mai multe informatii;

7.1.3 sa descrie consecintele probabile ale Incalcarii securitatii Datelor cu caracter personal ale Clientilor; si
7.1.4 sa descrie masurile luate sau propuse a fi luate pentru a solutiona incalcarea securitatii Datelor cu caracter personal ale Clientilor.
7.2 Membrul va coopera cu Pall-Ex si va intreprinde demersuri comerciale rezonabile, in conformitate cu instructiunile Pall-Ex, pentru a investiga, atenua si remediera fiecare incalcare a securitatii Datelor cu caracter personal ale Clientilor.

7.3 Partile vor stabili de comun acord, in fiecare caz de producere a unei Incalcari a securitatii Datelor cu caracter personal ale Clientilor, daca este necesara notificarea Autoritatii de Supraveghere si/sau a Persoanelor Vizate, precum si care dintre Parti va efectua aceste notificari.

 

 1. Incetare Termeni si Conditii

8.1 Ulterior incetarii Termeni si Conditii, Membrul poate pastra si Prelucra Datele cu caracter personal ale Clientilor strict pe durata necesara pentru indeplinirea scopurilor proprii, in masura ceruta si pentru perioada prevazuta de legislatia aplicabila, precum si intotdeauna cu conditia ca Membrul sa asigure confidentialitatea tuturor acestor Date cu caracter personal ale Clientilor si respectarea tuturor obligatiilor prevazute de Legislatia aplicabila privind protectia Datelor in legatura cu orice Prelucrare a Datelor cu caracter personal ale Clientilor.

 1. Transferuri restrictionate

9.1 Membrul nu va Prelucra Date cu caracter personal ale Clientilor si nu va permite vreunui Subcontractant sa Prelucreze Date cu caracter personal ale Clientilor intr-o Tara Restrictionata, fara a se asigura ca astfel de Prelucrari sunt insotite de garantii adecvate cu privire la drepturile Persoanelor Vizate, inclusiv prin incheierea de clauze contractuale standard cu orice persoana dintr-o Tara Restrictionara catre care Membrul transfera Date cu caracter personal ale Clientilor.

9.2 Pe langa obligatiile stabilite in aceasta sectiune 9, Membrul trebuie sa respecte toate cerintele legale specifice jurisdictiei unde va Prelucra Datele cu caracter personal ale Clientilor in ceea ce priveste Prelucrarea (inclusiv, fara limitare la transferuri) de Date cu caracter personal ale Clientilor in (sau din) aceste jurisdictii.

 1. Despagubire

10.1 Membrul va despagubi si va exonera Pall-Ex cu privire la toate pierderile, amenzile si sanctiunile care decurg din orice pretentie a unei terte parti sau a unei persoane vizate sau decizie a unei Autoritati de Supraveghere ca urmare a unei incalcari a acestei Anexe de catre Membru.

 

 1. Raspundere

11.1 Fara a aduce atingere prevederilor din Termeni si Conditii, in masura maxima permisa de lege raspunderea

Membrului pentru orice incalcare a acestei Anexe va fi nelimitata.

 

 1. Termeni generali

Incetarea Anexei

12.1 Partile sunt de acord ca aceasta Anexa va inceta automat dupa (i) incetarea Termeni si Conditii; sau dupa (ii) expirarea sau incetarea tuturor contractelor de servicii, a declaratiilor de lucrari, a comenzilor de lucrari sau a documentelor contractuale similare incheiate de Membru cu Pall-Ex in temeiul Termeni si Conditii, oricare dintre acestea este ulterioara.

12.2 Orice obligatie impusa Membrului in temeiul acestei Anexe in ceea ce priveste Prelucrarea Datelor cu caracter personal ale Clientilor va ramane in vigoare in urma incetarii prezentei Anexe.

Legislatia aplicabila si jurisdictia

12.3 Partile la prezenta Anexa se supun alegerii jurisdictiei prevazute in Termeni si Conditii cu privire la orice litigii sau reclamatii aparute in temeiul acestei Anexe, inclusiv litigiile privind existenta, validitatea sau rezilierea acesteia sau consecintele anularii sale. Aceasta Anexa si toate obligatiile din Termeni si Conditii sau alte obligatii care decurg din sau in legatura cu acestea sunt guvernate de legislatia tarii sau a teritoriului prevazute in acest scop in Termeni si Conditii.

Neindeplinire incrucisata

12.4 Orice incalcare a acestei Anexe va constitui o incalcare semnificativa a Termeni si Conditii.
Ordinea de aplicare
12.5 In ceea ce priveste obiectul acestei Anexe, in caz de neconcordanta intre dispozitiile prezentei Anexe si orice alte acorduri intre Parti, incluzand, dar fara a se limita la, Termeni si Conditii dispozitiile prezentei Anexe prevaleaza in ceea ce priveste aspectele legate de obligatiile de protectie privind Datele cu caracter personal ale unei Persoane Vizate.

Costurile de conformitate

12.6 Respectarea de catre Membru a prevederilor acestei Anexe nu va implica niciun cost pentru Pall-Ex.
Modificari ale Legislatiei aplicabile privind protectia Datelor

12.7 Pall-Ex poate notifica periodic, in scris, Membrul cu privire la orice modificari aduse acestei Anexe care sunt necesare ca urmare a unei modificari a Legislatiei aplicabile privind protectia Datelor, incluzand, fara a se limita la generalitatea celor de mai sus, orice modificari care sunt necesare pentru a lua in considerare orice mecanisme noi de transfer de date in scopul sectiunii 9. Orice astfel de modificari vor intra in vigoare la 15 (cincisprezece) zile calendaristice de la data la care Pall-Ex va transmite o astfel de notificare scrisa si Membrul se va asigura ca, daca este necesar, termenii fiecarui contract intre Membru si fiecare Subcontractant vor include astfel de modificari in aceeasi perioada de timp.

Independenta clauzelor / Caracterul divizibil al clauzelor

12.8 In cazul in care o prevedere a acestei Anexe este nevalida sau inaplicabila, atunci restul acestei Anexe

ramane valabil si in vigoare. Prevederea nevalabila sau inaplicabila va fi (i) modificata dupa cum este necesar pentru a se asigura validitatea si caracterul executoriu al acesteia, pastrand cat mai mult posibil intentiile partilor sau, daca acest lucru nu este posibil, (ii) interpretata intr-un mod ca si cum partea nevalabila sau inaplicabila nu a fost niciodata continuta in aceasta.

 

 

ANEXA 1: DETALII DE PRELUCRARE A DATELOR CU CARACTER PERSONAL ALE CLIENTILOR

Obiectul si durata prelucrarii Datelor cu caracter personal ale Clientilor
Obiectul si durata prelucrarii Datelor cu caracter personal ale Clientilor sunt stabilite in Termeni si Conditii si in prezenta Anexa.

Natura si scopul prelucrarii Datelor cu caracter personal ale Clientilor
Membrul va prelucra Datele cu caracter personal ale Clientilor exclusiv in scopul executarii obligatiilor asumate prin Termeni si Conditii.

Tipurile de date cu caracter personal ale clientilor care urmeaza sa fie prelucrate

Nume si prenume
Numar de telefon

Adrese de e-mail
Adresa sediului social/punctului de lucru/ de corespondenta
Adresa de colectare/livrare
Numele si prenumele persoanei care primeste paletul

Numarul de telefonul persoanei care primeste paletul

Date fiscale

Categoriile de persoane vizate la care se refera Datele cu caracter personal ale Clientilor

Clienti

Drepturile si obligatiile Pall-Ex/Membru

Drepturile si obligatiile Membru/Pall-Ex sunt stabilite in Termeni si Conditii si in prezenta Anexa.